Projecten

Nieuwbouw

Project Pieters-Tijtgat

bouw van een eigentijdse woning

Specifiek voor dit project is de plaatsing van de garage onder 45° en het ronde inkomvolume. Buitenmetselwerk is in strengperssteen, het binnenmetselwerk is in zichtbaar blijvende silicaatsteen.

Project Depoortere-Rigolle

bouw van een moderne woning met architectenpraktijk

De woning bestaat uit een aantal blokjes in grijs parement, die door een rode scheve wand worden doorsneden. Bedoeling was om een sobere architectuur te introduceren, waarop een beperkt aantal kleuraccenten ingrijpen. De woning is vooral op de zuidelijke tuin gericht en sluit zich met zijn voorgevel bewust wat af van de drukke en meer en meer commercieel gerichte straat. Rationeel energiegebruik, functionele indeling en architecturale adempuntjes zijn de centrale draad door de woning. De woning is uitgerust met een domoticasysteem en vloerverwarming op een condensatieketel, gecombineerd met zonneboiler.

Project Bieseman-Emmerechts

bouw van een eigentijdse woning

De volumewerking is hier versterkt door het inbrengen van twee kleuren parement (beiden strengpers), waardoor het blok zelf minder zwaar overkomt. Vooral de gesloten bruine voorgevel met enkele poort en matglazen inkomstrook domineren het straatzicht.

Project Steeland-Depoortere

woning en logopediepraktijk in pastoriestijl

Deze woning is compleet anders van stijl en kiest resoluut voor de detaillering en verhoudingen die worden toegepast in de authentieke pastoriestijl. (dorpeldetails, materiaalkeuze, verlichting…) Daarnaast zijn toch moderne materialen gebruikt in bijvoorbeeld de dakconstructie (gordingendak met gelamelleerde liggers en openschalige zelfdragende dakelementen met polyurethaanvulling). Domoticasysteem zorgt ook hier voor het nodige elektrische comfort.

Project Claes-Davignon

bouw van een eigentijdse woning in Geel

De volumewerking is versterkt door het gebruik van twee parementstenen, de keuze voor handvorm verzacht het bouwblok. Kenmerkend is ook de inspringende inkom en de arduinen gevelelementjes. Voor het dak zijn sandwichelementen met polyrethaanvulling gebruikt.